Poszło na PW
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zmienia się wersja oprogramowania i obsługi niektórych opcji, natomiast to co najciekawsze (czyli dane, kodowanie itp.) zostaje stare :-)
gieu, co do STAGING, to wstrzymałbym się z uruchamianiem tego przed wyjazdem do naprawy gwarancyjnej w serwisie :-) Tam szukają pretekstu, żeby nie robić nic za friko (czyli w ramach gwarancji). No chyba, ze zaryzykujesz i dasz znać co Ci powiedzieli :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysioJeżeli nie chciałeś ciągnąć OT to mogłeś swoją prośbę wysłać poprzez PW, a nie publicznie.
A swoją drogą to nie jest żaden offtop wg mnie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysTeraz pozwolisz, że ze swojej strony zakończę tą dyskusję, gdyż poza nabijaniem postów, niczego nie wnosi.
Do montowanych w niektórych ASO Skody alarmów Meta H.P.B. można dokupić moduł DS1 (19 zł netto w detalu), który automatycznie zamyka szyby po zamknięciu samochodu (bez trzymania przycisku). Samo podłączenie jest banalne (z modułu wychodzą tylko trzy kabelki), więcej czasu zabiera rozebranie drzwi i osłon pod kierownicą. Elektronik w ASO potrzebował na całośc 25 minut.
Przy okazji warto uaktywnić blokadę silnika (nie wiem czy tak to się fachowo nazywa), która działa tak, że po włączeniu się alarmu nie da się uruchomić silnika innym kluczykiem/narzędziem niż oryginalny. Okazuje się, że uaktywnienie tej funkcji jest banalne (dwa dodatkowe kabelki), ale nie wiedzieć dlaczego, ASO, które montowało alarm tego nie zrobiło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gieu...
Do montowanych w niektórych ASO Skody alarmów Meta H.P.B. można dokupić moduł DS1 (19 zł netto w detalu), który automatycznie zamyka szyby po zamknięciu samochodu (bez trzymania przycisku). Samo podłączenie jest banalne (z modułu wychodzą tylko trzy kabelki), więcej czasu zabiera rozebranie drzwi i osłon pod kierownicą. Elektronik w ASO potrzebował na całośc 25 minut...
A teraz bardziej w temacie :diabelski_usmiech.
shado napisz coś więcej o tym kanale 50 w Stream-ie MP3, bo go odpaliłem wczoraj wieczorem, ale nic dodatkowego nie zauważyłem ani normalnie, ani po odpaleniu z "palca" ( przytrzymanie MENU ) menu serwisowego tunera...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002shado napisz coś więcej o tym kanale 50 w Stream-ie MP3, bo go odpaliłem wczoraj wieczorem, ale nic dodatkowego nie zauważyłem ani normalnie, ani po odpaleniu z "palca" ( przytrzymanie MENU ) menu serwisowego tunera...Daniel
Komentarz
-
-
Przyciśnięcie przycisku menu w Swingu spowoduje wyświetlenie pierwszego menu Setupu, ale przytrzymanie go spowoduje wyświetlenie drugienie drugiego menu, jak tutaj:
natomiast przytrzymanie go jeszcze dłużej i zakodowanie jak mówi shado - wyświetlenie trzeciego z kolei menu z funkajami których już mogę się domyślać. Jest też prędkość
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 10:33 ]
wszedłem sobie na taką oto stronkę:
gdzie jest między innymi takie coś:
[03] - Brake Electronics
* Brake Electronics (MK60)
o Coding
o Basic Setting
o Special Procedures
o Label File (Front-Wheel-Drive w/o Hill Hold Control)
o Label File (All-Wheel-Drive w/o Hill Hold Control)
o Label File (Front-Wheel-Drive with Hill Hold Control)
o Label File (All-Wheel-Drive with Hill Hold Control)
Interesuje mnie wiersz 2 od dołu, jak to aktywować :diabelski_usmiechPozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
to jest chyba załączenie wspomagania podjazdu pod wzniesienia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadfiNa jakiej zasadzie to działa?
EDIT
shado ubiegłeś mnie...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Bajt 15 bit 3 - Ściemnienie światła do jazdy dziennej podczas włączenia kierunkowskazu (jak w Audi Q5 np.).
Przydatna funkcja w pewnych warunkach, bo od wprowadzenia świateł nie raz już komuś zajechałem drogę nie widząc po prostu jego kierunkowskazu. Co prawda w naszych autach dzienne są albo daleko od kierunków albo szkoda w ten sposób katować światła mijania.
Bajt 17 bit 3 - Coming Home /Leaving Home poprzez przeciwmgielne
Jak komuś szkoda np Xenonów.
Kodowanie znalezione w sieci ale nie miałem czasu sprawdzić. Nie koliduje z obecnie znanym opisem. Kody oczywiście dla 1K0-937-087 i pochodnych.
Jeszcze niech mi ktoś powie, czy w nowych autach po lifcie macie tzw tear drop dla przedniej wycieraczki, tzn po spryskaniu szyby po 5 sekundach wycieraczki przecierają jeszcze raz? Ja już nie pamiętam czy było to od nowości ale nie mam tej funkcji a w kodowaniu niby mam to zaznaczone.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maciek_HJeszcze niech mi ktoś powie, czy w nowych autach po lifcie macie tzw tear drop dla przedniej wycieraczki, tzn po spryskaniu szyby po 5 sekundach wycieraczki przecierają jeszcze raz? Ja już nie pamiętam czy było to od nowości ale nie mam tej funkcji a w kodowaniu niby mam to zaznaczone.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maciek_HJeszcze niech mi ktoś powie, czy w nowych autach po lifcie macie tzw tear drop dla przedniej wycieraczki, tzn po spryskaniu szyby po 5 sekundach wycieraczki przecierają jeszcze raz? Ja już nie pamiętam czy było to od nowości ale nie mam tej funkcji a w kodowaniu niby mam to zaznaczone.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
No to mnie uspokoiliście. Wypróbował ktoś już nowe funkcje?Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Komentarz